Hur fungerar frånluftsvärmepumpar?

Frånluftsvärmepumpar är ett värmepumpsystem som används för att värma upp ett hem eller en byggnad genom att utnyttja den varma luften som redan finns inomhus.

Var passar en frånluftsvärmepump?

Frånluftsvärmepumpar kan vara ett passande alternativ för olika typer av bostadsägare och fastighetsägare som har mekanisk frånluft.

Sänker dina energiräkningar.

Frånluftsvärmepumpar är kostnadseffektiva eftersom de utnyttjar befintlig varmluft som redan finns inomhus. Genom att använda befintlig värme minskar behovet av att producera värme från andra källor, vilket kan leda till lägre energiräkningar.

Använder det som finns.

Frånluftsvärmepumpar återvinner värmen som redan finns i din fastighet som annars hade ventilerats ut. På så sätt kan de både producera värme och varmvatten till en mycket låg kostnad. En frånluftsvärmepump ger dessutom ett sundare inomhusklimat, eftersom den kontinuerligt byter ut luften i ditt hem. Frånluftsvärmepump är ett passande alternativ för olika typer av bostadsägare och fastighetsägare som letar efter en kostnadseffektiv, miljövänlig och enkel installation av en uppvärmningslösning. Det är dock viktigt att överväga specifika behov och förutsättningar innan man väljer att investera i en frånluftsvärmepump. Vi är med er från rådgivning till drift!

Våra frånluftsvärmepumpar .

IVT Vent 402

IVT Vent är utvecklad för att klara höga krav på komfort, miljö och design. Värme, varmvatten och ventilation kombineras i en kompakt och snygg installation. IVT Vent är också perfekt när du byter ut en tidigare frånluftsvärmepump, oavsett märke. Den nya touchskärmen är dessutom lika intuitiv som din smartphone.

IVT Vent 402

IVT Vent är utvecklad för att klara höga krav på komfort, miljö och design. Värme, varmvatten och ventilation kombineras i en kompakt och snygg installation. IVT Vent är också perfekt när du byter ut en tidigare frånluftsvärmepump, oavsett märke. Den nya touchskärmen är dessutom lika intuitiv som din smartphone.

Ta del av fördelarna med frånluft.

Energieffektivitet
Genom att utnyttja den befintliga varma luften inomhus är frånluftsvärmepumpar generellt sett mycket energieffektiva. De kräver mindre energi för att producera värme än traditionella värmesystem som använder fossila bränslen.
Miljövänligt alternativ
Frånluftsvärmepumpar är ett miljövänligt alternativ för uppvärmning eftersom de inte kräver förbränning av fossila bränslen. Genom att minska användningen av dessa bränslen kan frånluftsvärmepumpar bidra till att minska koldioxidutsläppen och därmed den totala miljöpåverkan.
Året runt-funktion
Frånluftsvärmepumpar kan också användas för att kyla fastigheten under varma sommarmånader genom att reversera värmepumpens funktion. Detta gör dem till en mångsidig lösning för året runt-komfort.
Kostnadsbesparingar
Eftersom frånluftsvärmepumpar använder befintlig värme från inomhusluften kan de hjälpa till att minska energikostnaderna för uppvärmning av hemmet. Detta kan leda till betydande kostnadsbesparingar över tid, särskilt om de används i områden med höga energipriser.
Ventilation på köpet
Eftersom frånluftsvärmepumpar tar in luft från olika delar av fastigheten kan de också fungera som ett effektivt ventilationssystem. Detta kan bidra till att förbättra inomhusluftkvaliteten genom att avlägsna föroreningar och fukt från luften.
Lågt underhåll
Frånluftsvärmepumpar kräver oftast mindre underhåll än traditionella värmesystem, vilket kan minska kostnaderna och besväret med att hålla systemet igång.

Rådfråga oss.

Vi är ett IVT center som arbetar med flera typer av värmepumpar anpassade för alla olika hem och fastigheter. Vi vet att det kan vara svårt att välja själv och därför erbjuder vi kostnadsfri konsultation och rådgivning om din energisituation. Om du väljer oss som leverantör finns vi med hela vägen, från beställning till installation.

Kontakta oss idag för offert!

Jag är intresserad av

Värmepumpar

Minska dina bekymmer & driftkostnader.

Solceller

En ren & kostnadseffektiv energikälla.

Batterilager

Energiförsörjning under molniga dagar & nattetid.

Laddboxar

Säkert & enkelt att ladda elbilen hemma.

Service

En värmepump kräver regelbunden service.

Helsingborg
Pimpstensgatan 1
254 68 Helsingborg

Höganäs
Köpmansgatan 12 A
263 38 Höganäs

Södra Sandby
Skattebergavägen 7
247 34 Södra Sandby

Följ oss

Besök gärna vårt showroom i Höganäs för inspiration & diskussion.

Köpmansgatan 12 A