Ladda hemma i lugn och ro.

Att använda en laddbox för att ladda en elbil har flera betydande fördelar jämfört med att använda ett vanligt vägguttag.

Säkerheten är viktigast!

Laddboxar är designade med flera säkerhetsfunktioner vilket minimerar risken för elektriska problem och brandfara.

Vill du spara pengar?

Genom att ladda bilen under lågtrafikperioder med lägre elpriser kan du minska dina energikostnader.

Ladda säkert.

Då hybrider och elbilar sakta men säkert blir en regel snarare än ett undantag växer också kraven på en säker och bekväm laddning hemma. Man bör undvika att ladda sin bil via ett vanligt vägguttag även om det är med en laddkabel då dessa uttag inte är konstruerade för så hög belastning. Att installera en laddbox med sladd som är konstruerad för den höga effekten och som har egen avsäkring i elskåpet ger en tryggare och långt mer effektiv laddning.

Ta del av fördelarna med laddbox.

Snabbare laddning
Laddboxar levererar mycket högre effekt än vanliga vägguttag. Detta innebär att laddningstiden för elbilen minskas avsevärt. Med en laddbox kan du ladda bilen full på några timmar, jämfört med över natten eller längre med ett vanligt uttag.
Användarvänlighet & komfort
En laddbox är installerad på en plats (fast) där du ofta parkerar bilen, vilket gör det bekvämt att ladda bilen varje gång du kommer hem. Många laddboxar erbjuder funktioner som automatiska start- och stoppfunktioner, vilket gör laddningsprocessen enkel och problemfri.
Ekonomisk laddning
Genom att ladda bilen under lågtrafikperioder med lägre elpriser kan du minska dina energikostnader.
Säker laddning
Laddboxar är designade med flera säkerhetsfunktioner såsom jordfelsbrytare, överhettningsskydd, och skydd mot överström. Detta minimerar risken för elektriska problem och brandfara. De är även byggda för att hantera höga strömmar och kontinuerlig användning, vilket gör dem mer pålitliga och säkra än vanliga uttag som inte är designade för långvarig hög belastning.
Smart laddning
Flera laddboxar erbjuder möjligheten att schemalägga laddningen. Detta kan vara särskilt användbart för att dra nytta av lägre elpriser under natten eller för att matcha laddningen med perioder av solcellsproduktion. Vissa laddboxar kan vara utrustade med Wi-Fi eller Bluetooth, vilket gör det möjligt att övervaka och styra laddningen via en app. Detta ger bättre kontroll och insikt i din energianvändning.
Ökad livslängd

En laddbox ger en mer kontrollerad och skonsam laddningsprocess för bilens batteri jämfört med ett vanligt vägguttag. Detta kan bidra till att förlänga batteriets livslängd och därmed bilens totala livslängd.

Rådfråga oss.

Det rekommenderas att en kvalificerad elektriker installerar laddboxar för att säkerställa att de är korrekt anslutna till hushållets elnät och uppfyller alla säkerhetsstandarder. Osäker på vad som passar er bäst? Vi förstår att det kan vara svårt. Kontakta oss så hjälper vi er att hitta rätt laddbox, placering och montering för er.

Kontakta oss idag för offert!

Värmepumpar

Minska dina bekymmer & driftkostnader.

Solceller

En ren & kostnadseffektiv energikälla.

Batterilager

Energiförsörjning under molniga dagar & nattetid.

Laddboxar

Säkert & enkelt att ladda elbilen hemma.

Service

En värmepump kräver regelbunden service.

Helsingborg
Pimpstensgatan 1
254 68 Helsingborg

Höganäs
Köpmansgatan 12 A
263 38 Höganäs

Södra Sandby
Skattebergavägen 7
247 34 Södra Sandby

Följ oss

Besök gärna vårt showroom i Höganäs för inspiration & diskussion.

Köpmansgatan 12 A