Hur fungerar luft/luft?

Med en luft/luft-värmepump utvinns värmen ur utomhusluften oavsett utetemperatur och sprids i fastigheten från en eller flera inomhusenheter.

Ett energieffektivt alternativ.

Genom att utnyttja värmeenergin som redan finns i utomhusluften skapas en betydande energibesparing jämfört med traditionella uppvärmningsmetoder.

Effektiv uppvärmning & nedkylning.

Luft/luft-värmepumpar kan både värma och kyla ditt hem, vilket gör dem mångsidiga året runt.

Sänk din energiförbrukning.

Luft-/luftvärmepumpen är perfekt i fastigheter med direktverkande el och där man inte vill investera i ett radiatorsystem. Värmepumpen blåser istället ut värmen (eller kylan) i fastigheten, men betydligt mer effektivt än direktverkande el. En korrekt dimensionerad värmepump är avgörande för att få bästa möjliga prestanda och energieffektivitet. Dessutom är det viktigt att välja rätt plats för installationen för att undvika hinder för luftflödet och för att maximera systemets effektivitet. Men du kan vara lugn, vi hjälper dig i hela processen!

Våra luft/luft värmepumpar.

IVT Aero 600

Det perfekta, högpresterande valet för lilla villan, fritidshuset, garaget eller snickarboden. Precis som de andra medlemmarna i Aero-familjen är Aero 600 inverterstyrd, vilket innebär att värmeproduktionen automatiskt anpassas efter behovet.

IVT Aero 800

IVT Aero 800 har en design som kompletterar modern formgivning och inredning. Tack vare innedelens unika utformning blir luftspridningen mycket tyst och når extra långt vilket ger en jämn skön värme i hela huset, även när den nordiska vintern är som kallast.

Ta del av fördelarna med en luft/luft.

Uppvärmning & nedkylning
Luft/luft-värmepumpar kan både värma och kyla ditt hem, vilket gör dem mångsidiga året runt. Under kalla perioder absorberar de värmeenergi från utomhusluften och överför den till inomhusluften för att värma upp ditt hem. På sommaren fungerar de omvänt genom att ta bort värme från inomhusluften och släppa ut den utomhus, vilket kyler ner ditt hem.
Erbjuder låga driftskostnader
Eftersom luft/luft-värmepumpar är energieffektiva tenderar de att ha lägre driftskostnader än konventionella värmesystem. De kan hjälpa dig att sänka dina energiräkningar och spara pengar på lång sikt.
Enkel installation & underhåll
Luft/luft-värmepumpar är vanligtvis enkla att installera och kräver minimalt underhåll jämfört med andra värmesystem. Regelbunden rengöring och byte av filter är oftast allt som behövs för att hålla dem i gott skick.
Energisnålt alternativ
Luft/luft-värmepumpar är kända för sin energieffektivitet. Genom att utnyttja värmeenergin som redan finns i utomhusluften och överföra den inomhus kan de erbjuda en betydande energibesparing jämfört med traditionella uppvärmningsmetoder.
Miljövänligt alternativ
Genom att minska hemmets energiförbrukning med en luft/luft-värmepump minskar också ditt koldioxidavtryck. De är ett mer miljövänligt alternativ jämfört med värmesystem som använder fossila bränslen.
Zonkontroll
Vissa modeller av luft/luft-värmepumpar erbjuder möjligheten till zonkontroll, vilket innebär att du kan justera temperaturen individuellt i olika rum eller zoner i ditt hem. Detta kan öka komforten och spara ännu mer energi genom att undvika att värma eller kyla oanvända områden.

Rådfråga oss.

Vi är ett IVT center som arbetar med flera typer av värmepumpar anpassade för alla olika hem och fastigheter. Vi vet att det kan vara svårt att välja själv och därför erbjuder vi kostnadsfri konsultation och rådgivning om din energisituation. Om du väljer oss som leverantör finns vi med hela vägen, från beställning till installation.

Kontakta oss idag för offert!

Jag är intresserad av

Ring 042-311 61 30

Vi är medlem i branschorganisationen SKVP vilket gör att du kan anlita oss tryggt!

Värmepumpar

Minska dina bekymmer & driftkostnader.

Solceller

En ren & kostnadseffektiv energikälla.

Batterilager

Energiförsörjning under molniga dagar & nattetid.

Laddboxar

Säkert & enkelt att ladda elbilen hemma.

Service

En värmepump kräver regelbunden service.

Helsingborg
Pimpstensgatan 1
254 68 Helsingborg

Höganäs
Köpmansgatan 12 A
263 38 Höganäs

Södra Sandby
Skattebergavägen 7
247 34 Södra Sandby

Följ oss

Besök gärna vårt showroom i Höganäs för inspiration & diskussion.

Köpmansgatan 12 A