Hur fungerar luft/vatten?

En luft/vatten-värmepump fungerar genom att utnyttja den naturliga värmeenergin som finns i utomhusluften för att värma upp vatten som sedan värmer upp ditt hem och vatten.

Ett energieffektivt alternativ.

Genom att utnyttja värmeenergin som redan finns i utomhusluften skapas en betydande energibesparing jämfört med traditionella uppvärmningsmetoder.

Uppvärmning & varmvatten.

Luft/vatten-värmepumpar kan användas för både uppvärmning av ditt hem och för att producera varmt vatten för hushållsändamål.

Sänk din energiförbrukning.

Luft-/vattenvärmepumpen är den populäraste värmepumpen och kan passa i alla fastigheter med ett vattenburet värmesystem. Tack vare kompressortekniken kan däremot värmepumpen sänka värmekostnaderna rejält utan att borra för bergvärme eller lägga ner jordvärme. Detta gör att investeringskostnaden är betydligt lägre jämfört med bergvärme och jordvärme. En luft/vatten-värmepump fungerar genom att utnyttja den naturliga värmeenergin som finns i utomhusluften för att värma upp vatten. Sedan används det varma vattnet för uppvärmning av ditt hem och för att producera varmt vatten för hushållsändamål.

Våra luft/vatten värmepumpar.

IVT AirX är en serie luft/vattenvärmepumpar med imponerande prestanda och flera smarta innovationer. IVT AirX är en av de första luft/vatten värmepumparna med varvtalsstyrning särskilt designad för det nordiska klimatet. Det innebär att lågenergi-kompressorn automatiskt anpassar värmeproduktionen efter husets värmebehov. När huset behöver mer värme arbetar kompressorn hårdare och när det är varmt ute går varvtalet ned på ett minimum, vilket ökar din besparing.

IVT AirX 400

Utedel i modern design. Ljudhuv framför fläkten. Finns i effektstorlekarna 7 och 9 kW

IVT AirX 400S

Utedel i traditionell design. Finns i effektstorlekarna 5, 7, 9, 13 och 17 kW

IVT AirBox

Innedel utan varmvattenberedare. Glasfront i svart design. Finns även i standardutförande med plåtfront.

IVT AirModule

Innedel med varmvattenberedare. Glasfront i svart eller vit design. Finns även i standardutförande med plåtfront.

Ta del av fördelarna med luft/vatten.

Uppvärmning & varmvatten
Luft/vatten-värmepumpar kan användas för både uppvärmning av ditt hem och för att producera varmt vatten för hushållsändamål, vilket gör dem till en mångsidig lösning för hela året.
Miljövänligt alternativ
Luft/vatten-värmepumpar är ett miljövänligt alternativ för uppvärmning eftersom de inte genererar koldioxidutsläpp vid drift. Genom att minska användningen av fossila bränslen bidrar de till att minska din klimatpåverkan och ditt ekologiska fotavtryck.
Kan integreras med golvvärme
Luft/vatten-värmepumpar fungerar väl med golvvärme-system vilket ger jämn och bekväm uppvärmning över hela ditt hem. Detta gör dem till ett attraktivt val för dem som planerar att installera eller uppgradera sitt golvvärme-system.
Energieffektiv lösning
Genom att utnyttja värmeenergin som finns i utomhusluften kan luft/vatten-värmepumpar erbjuda en effektiv uppvärmningslösning med låga driftskostnader. De kan bidra till att minska din energiförbrukning och därmed sänka dina energiräkningar.
Flexibel installation
Luft/vatten-värmepumpar kan installeras i olika typer av bostäder, inklusive nybyggda och befintliga byggnader. De kräver inte lika omfattande installationer som vissa andra värmesystem, vilket gör dem till ett relativt enkelt alternativ att integrera i ditt hem.

Rådfråga oss.

Vi är ett IVT center som arbetar med flera typer av värmepumpar anpassade för alla olika hem och fastigheter. Vi vet att det kan vara svårt att välja själv och därför erbjuder vi kostnadsfri konsultation och rådgivning om din energisituation. Om du väljer oss som leverantör finns vi med hela vägen, från beställning till installation.

Kontakta oss idag för offert!

Jag är intresserad av

Värmepumpar

Minska dina bekymmer & driftkostnader.

Solceller

En ren & kostnadseffektiv energikälla.

Batterilager

Energiförsörjning under molniga dagar & nattetid.

Laddboxar

Säkert & enkelt att ladda elbilen hemma.

Service

En värmepump kräver regelbunden service.

Helsingborg
Pimpstensgatan 1
254 68 Helsingborg

Höganäs
Köpmansgatan 12 A
263 38 Höganäs

Södra Sandby
Skattebergavägen 7
247 34 Södra Sandby

Följ oss

Besök gärna vårt showroom i Höganäs för inspiration & diskussion.

Köpmansgatan 12 A